De Plug

In 1987 opende Peter Boelen zijn gitarenwinkel De Plug aan de Ruysdaelkade in Amsterdam. Het idee was om de muzikant met groot of klein budget de mogelijkheid te geven om op een voordelige manier aan goede tweedehands (en bijzondere vintage) instrumenten te komen. Al spoedig was De Plug een begrip bij gitaristen en bassisten in de wijde omtrek van Amsterdam en de enorme collectie biedt een ieder wat wils.

Tegenwoordig is De Plug de Rock&Blues-gitarenzaak bij uitstek en vinden klanten uit de hele wereld hun weg naar het gezellige winkeltje in De Pijp, het "Quartier Latin" van Amsterdam. De Plug heeft zich gespecialiseerd in vintage gitaren en er worden twee keer per jaar in de USA de mooiste oude gitaren en versterkers ingekocht.

Onder het motto “You Order, We Search “ worden er ook moeilijk vindbare instrumenten opgespoord en ben je al eeuwen op zoek naar je favoriete Fender, Gibson, Gretsch, Rickenbacker etc. uit je geboortejaar, laat het ons weten en wij vinden wat jij zoekt.

Tot de cliëntèle behoren diverse nationale en internationale beroemdheden. Zo stuurde Neil Young zijn mensen langs, en kwam 10CC op bezoek. Vrij recentelijk waren ook de leden van Oasis in De Plug, voor zaken.

In 2009 ging de film Mama Don’t Like No Guitarpickers ‘Round Here in premiere, een prachtig gemaakte sfeertekening van De Plug en zijn vaak bijzondere klanten. Deze film van Jacqueline van Vugt dong mee naar het Gouden Kalf, draaide 12 weken in de bioscopen en werd uitgezonden in Het uur van de Wolf (NPS), in april 2010. De 4-sterren recensies waren lovend, er werden zelfs vergelijkingen gemaakt met de cult-movie Smoke.

Contactgegevens

De Plug
Ruysdaelkade 105
1072 AM Amsterdam

Telefoon: 020-6624889
Website: http://www.deplug.nl

Waardering

 • R R R R R Prijs
 • R R R R R Kwaliteit
 • R R R R R Vakkennis
 • R R R R R Assortiment
R R R R R Gemiddeld

Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 11:00 - 18:00
Woensdag: 11:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 18:00
Vrijdag: 11:00 - 18:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00

Assortiment

 • .Snaarinstrumenten
 • 'Blaasinstrumenten
 • 'Slaginstrumenten
 • 'Toetsinstrumenten
 • 'Studio apparatuur

Muzikanten weten weinig over De Plug

  Hier mist nog iets. Heb jij ervaring met De Plug? Vul het onderstaande formulier in en laat iedereen weten hoe jij je bezoek aan De Plug hebt ervaren.

Deel jouw ervaring met ons

Blij? Verdrietig? Laat het ons weten
Alleen voor ons om je mening, indien nodig, te verifiëren
 

Advertentieruimte

Over deze website

Muziekwinkeloverzicht.nl biedt het meest uitgebreide en grootste overzicht van muziekwinkels en speciaalzaken in Nederland. Voor zowel bezoekers als retailers is en zal deze website altijd 100% gratis blijven. Jij kunt helpen deze website nog informatiever te maken door jouw persoonlijke ervaringen met winkels achter te laten. Zoek snel jouw favoriete winkel of kijk op de kaart welke muziek-speciaalzaken er in jouw buurt gevestigd zijn. Voor vragen of opmerkingen over onze website kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Wilt u uw winkel toevoegen aan onze website klik dan nu hier.