Stage Music Shop

Aalsmeer – Toe aan een nieuwe gitaar, op vioolles of altijd al keyboard willen leren spelen? Dan zeker naar muziekwinkel Stage Music Shop in de Schoolstraat 7 gaan, want deze zaak heeft werkelijk alles in huis op gebied van instrumenten- en muziek-accessoires. Precies dertig jaar geleden is het dat eigenaar Leen Mulder stopte als fiddler, mandoline-speler en gitarist bij de populaire Hobo String Band. Helemaal stoppen met muziek vond hij echter geen optie. Hij startte een verhuurbedrijf in geluidsapparatuur. Door heel Nederland leverde Stage Music Service het geluid voor, veelal bekende, bands en artiesten en voor festivals. En, ook alweer vijftien jaar geleden, werd het verhuurbedrijf uitgebreid met een muziekwinkel. Alle facetten van het verhuurbedrijf zijn opgenomen in het winkelpakket. Speakers (bijvoorbeeld in auto’s) zijn te koop, evenals luidsprekersets, microfoons, statieven, lichtapparatuur en effectrekken én alle onderdelen om zelf een flightcase te bouwen. Het assortiment kabels voor microfoons, (bas)gitaren en onder andere luidsprekers is enorm.

Officieel Fender dealer
Sowieso kijkt vast een bezoeker, die voor de eerste keer de gezellige winkel in de Schoolstraat binnen stapt, zijn of haar ogen uit. Overal staan spullen, een walhalla voor iedere muzikant en geluidsfreak. Een wand vol muziek-(les)boeken met daarboven allerlei leuke muzikale cadeaus, lessenaars in diverse kleuren, statieven voor snaar- en blaasinstrumenten en uiteraard heel veel klassieke, western en elektrische gitaren en bassen. In iedere prijsklasse, van diverse merken én tegenwoordig ook in opvallende kleuren of met grappige motieven. Op gebied van elektrische gitaren en versterkers mag de Stage Music Shop als enige in Aalsmeer en de regio het merk Fender verkopen.

Zelf muzikant
Zelf speelt Leen Mulder gitaar, ook Fender, mandoline en fiddle. Niet verwonderlijk dat de Stage Music Shop ook een ruime keuze biedt aan violen (in grootte verschillend, voor zowel kinderen als volwassenen) en mandolines. Uiteraard heeft de Stage Music Shop een scala aan bij-producten, zoals capo’s en slides van Dunlop, gitaar-, bas- en vioolsnaren van Fender, D’Addario, Ernie Ball en onder andere Rotosound, hoezen, koffers, banden, effectpedalen om een ‘vetter’ geluid te krijgen, voor de drummers vellen in heel veel groottes van Remo en een grote flightcase vol met drumstokken van onder andere Promark en Vic Firth en voor de blazers onder andere rieten, poets- en smeerspulletjes.

Blikvangers
Blikvangers in de winkel zijn zeker de glazen vitrinekasten, de één vol met gitaar- en blaasbenodigdheden, de ander goed gevuld met blokfluiten en in de grootste ‘huizen’ microfoons, metronomen, stemapparaten, mini-versterkers, effectapparatuur en voor de zelfbouwers tweaters en scheidingsfilters. Steevast een compliment krijgt eigenaar Leen Mulder voor zijn kasten met mondharmonica’s. “Volgens vertegenwoordigers van muziekbedrijven heb ik het grootste assortiment van Nederland”, vertelt de muzikale ondernemer. “Ik speel zelf trouwens ook nog mondharmonica. Niet zo veel meer, maar genoeg om iedere keer nog iets nieuws te ontdekken. Door zelf te spelen, leer je trouwens ook veel over het betreffende instrument. En daardoor kan ik weer m’n klanten goede adviezen geven.” Nog een ander opvallend detail in de winkel is de percussie-marktkraam met shakers in de vorm van eieren en groenten, cabassa’s, giros, maracassen, koebellen en tamboerijnen en rond de kraam staat een groot aantal djembees, veelal mooi bewerkt met kleuren en kralen.

De Stage Music Shop in de Schoolstraat 7 in het centrum van Aalsmeer is zes dagen per week open. Op maandag zijn bezoekers welkom van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur, vrijdagavond koopavond en zaterdag staat de deur altijd voor iedereen open van 10.00 tot 17.00 uur.

Contactgegevens

Stage Music Shop
Schoolstraat 7
1431 BG Aalsmeer

Telefoon: 0297-328044
Website: http://www.stagemusic.nl/

Waardering

 • R R R R R Prijs
 • R R R R R Kwaliteit
 • R R R R R Vakkennis
 • R R R R R Assortiment
R R R R R Gemiddeld

Assortiment

 • .Snaarinstrumenten
 • .Blaasinstrumenten
 • .Slaginstrumenten
 • .Toetsinstrumenten
 • .Studio apparatuur

Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 10:00 - 18:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
19:00 - 21:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

Muzikanten weten weinig over Stage Music Shop

  Hier mist nog iets. Heb jij ervaring met Stage Music Shop? Vul het onderstaande formulier in en laat iedereen weten hoe jij je bezoek aan Stage Music Shop hebt ervaren.

Deel jouw ervaring met ons

Blij? Verdrietig? Laat het ons weten
Alleen voor ons om je mening, indien nodig, te verifiëren