Tierolff Muziekcentrale

In september 1899 startte Antoon Tierolff een muziekhandel en -uitgeverij in Roosendaal. Hij was musicus, componist en dirigent. Vanaf het begin importeerde hij muziekuitgaven, vooral uit Frankrijk, voor alle instrumenten en ook veel voor ensembles, zoals HaFa(Band) en salonorkest. Ook de handel in instrumenten en toebehoren was direct een succes in de hele regio. Tierolff's dochter Ea met haar echtgenoot Huub Vergouwen namen de zaak eind jaren twintig over en droegen op hun beurt in de jaren zestig de zaak over aan hun zoon Toon Vergouwen.

Intussen is zowel de uitgave van bladmuziek als de handel steeds geëvolueerd met nieuwe ontwikkelingen, zodat ook nu nog een boeiend en bloeiend bedrijf bestaat na alweer meer dan een eeuw na de oprichting! De leiding is nu in handen van de 4de generatie: Koen Vergouwen die de zaken runt met een prima team medewerkers aan zijn zijde.

Echter in 2012 is noodgedwongen de beslissing genomen de muziekinstrumentenhandel per 1 maart 2013 te gaan sluiten. Sinds de afsluiting van de Markt in Roosendaal, waar Tierolff al meer dan 100 jaar gevestigd is door de Gemeente Roosendaal is het aantal (betalende) klanten drastisch teruggelopen. Ook de aanhoudende crisis, die in 2008 begonnen is, de afsluiting van de Markt, de structurele bezuinigingen van de overheid op kunst en cultuur en de steeds heftigere concurrentie via het Internet is voor Tierolff niet goed uitgepakt. Het heeft uiteindelijk 7 medewerkers hun baan gekost.

Inmiddels zijn ook de panden Markt 90 & 92 verkocht en is Tierolff sinds 1 september op de nieuwe locatie op de Belder 25 in Roosendaal. Vanuit daar gaan we door met onze bladmuziekuitgeverij, de producten welke u op onze website terug vindt, en onze web shop www.snarenshop.nl hèt adres voor alle gitaristen en bassisten voor al hun gitaar accessoires!

Contactgegevens

Tierolff Muziekcentrale
Belder 25
4704 RK Roosendaal

Telefoon: 0165-541255
Website: http://www.tierolff.nl
Webwinkel: http://www.snarenshop.nl

Waardering

 • R R R R R Prijs
 • R R R R R Kwaliteit
 • R R R R R Vakkennis
 • R R R R R Assortiment
R R R R R Gemiddeld

Assortiment

 • .Snaarinstrumenten
 • 'Blaasinstrumenten
 • 'Slaginstrumenten
 • 'Toetsinstrumenten
 • 'Studio apparatuur

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Muzikanten zeggen over Tierolff Muziekcentrale

 • niet up-to-date

  De informatie op deze site is achterhaald. Alleen de uitgeverij is nog in bedrijf. Zowel het adres als de openingstijden/fax kloppen niet meer. Alleen de het website adres klopt nog en de eerste twee alinea's van de beschrijving.

  Geplaatst op 29 september 2016 om 21:15

  Reactie Muziekwinkeloverzicht.nl

  Bedankt voor uw update, we hebben de winkelgegevens aangepast en deze zijn weer actueel.

Deel jouw ervaring met ons

Blij? Verdrietig? Laat het ons weten
Alleen voor ons om je mening, indien nodig, te verifiëren